fredag 4 juli 2014

Tänk "Sunes sommar" eller "Vi hade i alla fall tur med vädret"

Vi har blivit karavanare! Jepp. I våras sålde vi norra Europas fulaste grävmaskin som vi (läs: Thomas) använt till diverse grävjobb runt husknutarna. Lite längre in i våras bestämde vi oss för att köpa norra Europas minst vackra husbil. Köpet avklarades sent en kväll på en stenkross utanför Seinäjoki. Bilen var inte fin om man uttrycker sig försiktigt men den var i bra skick enligt Thomas, dvs motorn och annat som jag inte ser på när jag "brukar" köpa fordon var ok. Det bästa med bilen var i alla fall priset - det matchade grävmaskinen.

Vi har länge lekt med tanken på camping. Thomas och jag vill så gärna visa Europa åt våra barn - det har våra föräldrar gjort. Thomas har campat genom Europa och jag har gjort Europa per buss med olika uppsättningar pensionärer. Vi vill att barnen ska se invasionskusten, södra England, Skottland, Tyskland, Prag, TV-tornet i fd Öst-Berlin som vajar när det blåser och man kan tvingas stå inklämd i barmen på en rysk tant osv osv... Det känns som om husbilen ger oss den möjligheten. Vi mjukstartar med trygga Sverige och Bohuslän. Vi ska simma och äta skaldjur och så får vi se om drömmen om Europa med byssen, som Ebba kallar den, blir verklighet eller om vi säljer den i höst.

Byssen har fått en make-over á la Autio. Ut med det bruna, det slitna och det urkiga. In med vitt, rosa, rött, lila, turkosa, fjärilar och trasmattor. Vi har alla känslan av förestående äventyr i kroppen - camping Sverige här kommer vi!
4 kommentarer:

 1. Byssen är jättefin!!
  /Mimmi

  SvaraRadera
 2. Är det månne något med åldern? Vi fundera också seriöst på husbil. Helt enkelt för att det skulle vara lite lättare att komma sig för.

  SvaraRadera
 3. Vi önskar er varmt välkomna i caravanarnas glada gäng! :-)
  /Nina

  SvaraRadera
 4. Ska bli hemskt intressant att ta del av erfarenheterna av byssresan! :)
  /A-M

  SvaraRadera