måndag 14 juli 2014

Hemma igen

Vi är fast - hooked! I camping som semester. Vi har haft det så bra och sett så mycket. varit avkopplade, nedkopplade och tillsammans.

Bohuslän är vackert och skaldjuren goda! Barnen har dragit upp humrar på bryggorna, simmat, läst, ritat, grälat ibland och rusat i affärer (Ullared och i Stockholm).

Det som vi upplevde som ett stort plus var att vi kunde stanna och äta egen mat när vi hade lust, t ex på morgonen när vi kom till Stockholm. Vi körde en bit, ner till en strand och kokade kaffe och åt frukost i lugn och ro. Frukost på Silja Line är ingen höjdare med tre trötta barn. Vi har köpt en hot dog under hela resan resten av maten har vi ätit "hemma". Matkostnaderna går inte att jämföra med tidigare resor vi gjort.

Övernattning på campingplatserna har också varit bra. Fina och fräscha utrymmen. Vi hade valt campingplatser med egen strand så barnen lätt kunde rusa ner till stranden när vi kom fram. Veckan vi körde runt var varm och det var också varmt i bilen på dagarna men när kvällen kom blev det snabbt svalt och skönt. Nätterna har varit svala. Kostnaderna för övernattning med husbil på en campingplats har varierat mellan 200,- till 360,- (kronor dvs).

En väninna som också campar sa en gång att en sak som hon tycker om med campinglivet är att hur det än ser ut utanför dörren på husbilen/husvagnen när man sticker ut huvudet genom dörren är det alltid likadant inomhus med egna sängar och täcken och grejerna runtomkring en. Jag tycker detsamma. Speciellt när man reser med (små) barn som tycker om rutiner och att saker och ting ska vara på ett visst sätt.

Vi planerar redan för nästa resa. Men först ska källarväggen fixas, golvet i köket göras om och ....

2 kommentarer:

  1. Vad roligt!!! Ett underbar o enkelt sätt att visa en del av världen för barnen.

    Hälsar Mimmi med vagnen ;-)

    SvaraRadera
  2. Vi har också funderat starkt på husbil och nu blir jag ju ännu mera sugen!

    SvaraRadera