lördag 26 april 2014

Bort med vinterpälsen

Idag har vi klippt får. Det har tagit hela dagen. Det är första gången vi gör det helt på egen hand. Min uppgift har varit att frisera huvudena medan Thomas klippt resten.

Vår bäss och hans kastrerade kompis var alldeles underbara. De stod alldeles stilla och njöt. De rör sig alltid i par och nu när vi klippte stod den som inte blev klippt så nära att det var svårt att komma åt hela det får som klipptes.

Bässen klar till 50%, Puff kunde inte vänta mera


Puff njuter så han nästan somnar
Tackorna är inte lika stillsamma. Thomas har konstruerat en ställning som gör att de inte kan smita iväg. Utan den skulle vi inte ha klippta fårdamer.

Lina hittade en rostig kedja som blev ett hjärta

Medan fårklippningen pågår kan man exempelvis kasta stenar i vatten

Tänk att få bo på det här stället!

1 kommentar:

  1. Samma på gång här ser jag! Så fiffigt att ha en kastrerad kompis, måste lägga det på minnet! Ja, hade detta hus blivit till salu bara ett år tidigare hade ni haft ivrig och hård konkurrens! Vi hade ritningarna klara när vi var hit och tittade på första visningen och efter det sa jag bara att fler hus tittar vi inte på nu. Jag blev ju helt förtjust i både hus och läge. Speciellt läget och omgivningen. Inte helt trevligt när man just hittat ett hus och kommit igång med andra planer... :-)

    SvaraRadera