torsdag 24 april 2014

Blodtrycket igång från morgonen

Idag inledde jag dagen med att höja blodtrycket till max och rensade samtidigt stupen.

Cirka en minut efter att jag och Ebba stigit upp satt jag framför kakelugnen i vardagsrummet. Ebba for iväg till kvisten för att säga Hej då åt Thomas som skulle till arbetet. Lina och Emma var i sina rum.
Ebba kom tillbaka och viftade nöjt med någonting brunt i handen - det var en ovanligt stor och väldigt död mus som katten Findus tydligen tyckte att vi skulle få. Jag reagerade med att gallskrika "en mus, en mus" varpå Ebba släppte musen, den föll i golvet med en duns. Thomas hörde bara mitt skrik och det gjorde Lina och Emma också. Misstanken var att någonting alldeles förfärligt inträffat.

Thomas räddade mej från inkräktaren och Ebba blev ordentligt tvättad. Jag tycker inte att möss är läbbiga i vanliga fall men så där i handen på mitt barn, inomhus, på morgonen, oförberedd osv så var det väldigt oväntat. Thomas muttrade någonting om men för livet på grund av min något obalanserade reaktion.

Från och med nu ska vi titta noggrannare på Findus när hon kommer in på morgonen. Och ja, hon heter Findus eftersom vi trodde att hon var en han och döpte honom därefter. Efter några månader visade det sig att han inte var en han men då hette hon redan Findus.

4 kommentarer:

 1. Jag tror min reaktion skulle ha varit exakt likadan, inte precis barnvänlig leksak om man säger så. Speciellt inte med tanke på att Ebba gärna lägger det mesta i munnen... Roligt med djur :) - syster Yster

  SvaraRadera
 2. Tack för lite rolig läsning! På något sätt förstår jag Tomas kommentar ;) H. Malin

  SvaraRadera
 3. Hahahaa! Kan bara tänka mig.. och Ebbafröken som tycker om att sätta det mesta i munnen, brr!
  /Nina

  SvaraRadera
 4. Hahaaaa, min katt hette också Findus och visade sig också vara tjej :) Kram Lee

  SvaraRadera