söndag 2 mars 2014

Det här med motion

Den senaste tiden, eller egentligen i över ett år, har jag funderat på det faktum att jag/vi borde börja röra på oss. Varken Thomas eller jag motionerar. Vi rör nog på oss och speciellt på våren, sommaren och hösten jobbar vi mycket fysiskt med renovering och arbete utomhus men vi motionerar inte. Vi har båda två dålig kondition.

Nu har vi börjat på med en del arbeten utomhus. Idag har jag släpat ris och mindre träd. Jag höll på i ungefär 1,5 timme utan paus och jag var helt slut. Alltså inte lite trött utan slut. Vi har en backe ner till stranden och det var upp och ner längs den backen jag dragit mina pinnar så det var helt klart flåset det var fel på.

Jag har aldrig motionerat/gymnastiserat regelbundet. Jag har gjort vissa försök. En sommar joggade jag. Det blev lättare men inte roligare. Jag har gått på spinning, det blev lättare men var hemskt. Jag har gått på olika typer av ledda pass men tycker inte om att svettas i grupp osv osv.
För några år sedan köpte vi en motionscykel (det var innan vi flyttade till Signes hus). Vi cyklade en vinter och det gick lättare men sedan slutade cykelfärderna framför TV:n.

Med stigande ålder och med stor medveten om hur viktigt det är att hålla kroppen i skick så har vi nu då funderat på att vi borde röra på oss mera strukturerat d v s motionera. Vi tänkte inleda med raska promenader och eventuellt lite träning av magar och ryggar. Min mage behöver absolut röra på sig. Efter att Ebba bodde i magen är den sig inte lik. Så vi ska bli med motion - får se hur länge vi håller på - jag önskar så att det skulle bli en vana och att vi hittar sätt som känns bra och roliga!

Under sportlovet har jag och barnen njutit. Vi har varit hemma.

En tavla har jag gjort efter modell av en vän som visade mej hur man kan göra.


5 kommentarer:

 1. Skaffa hund! De ser till att man i alla väder, varje dag kommer sig ut ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej. Det är så att vi har en liten hund redan. Problemet är att han får mycket av sin motion när han studsar omkring på gården här med oss, men visst kunde han må bra av mera promenad han också!

   Radera
 2. Känner igen dilemmat. Lilla ängeln på axeln säger att det är så kallt ute och mycket mysigare i soffan med en kopp varm choklad... Det är svårt att komma ut och inte förrän kroppen längtar efter efter att få frigöra endorfiner igen känns det som en lång väg. Men faktum är att när man väl kommit igång måste man för att må bra. Hund är nog en bra idé för att komma ut och röra på sig, om man gillar hundar. Min bästa följeslagare är min cykel. Jag köpte en racer men man kan lika gärna ha en mountinbike eller cross. Cykla en mil, två och motionen/konditionen är gjord och något man kan göra tillsammans. Skonsam träning dessutom! Lycka till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, det behövs. Jag har faktiskt tänkt cykla i vår och har köpt en cykelstol till vår minsting. Jag tror att hon skulle njuta och jag skulle få min motion.

   Radera
 3. Och jag tror för min del att det handlar om att hitta dedär motionsformerna som man personligen kan göra meningsfulla (nimenomaan "göra", få saker är gratis här i livet...). När jag går promenader håller jag inte på med motion - jag lyssnar på musik eller fåglar, löser problem och byter luften i lungorna. När jag simmar eller trampar vatten håller jag inte på med motion - jag utforskar min kroppslighet och unnar mig vattenvård. :)
  Man får helt enkelt hitta sina egna infallsviniklar och knep. Lycka till! :)
  /A-M

  SvaraRadera