onsdag 12 februari 2014

Slut i skafferiet

Nu börjar en del av det vi odlade i somars vara på upphällningen. Under skördesäsongen skrev jag upp vad jag odlade, hur mycket och hurudan skörden blev. Det har jag bläddrat i nu när jag beställt hem en del av de frön som ska petas ner här på Smedjebacken i vår.

Det som helt tog slut för ca två veckor sedan var potatisen. Vi visste att det skulle gå så eftersom vi inte fick ner så mycket potatisar som vi tänkt i våras. Löken sjunger på sista versen och morötterna och min hemlagade pastasås är slut.

Kvar finns sylt, bär, kryddor, inlagda gurkor och palsternacka.

Nästa säsong ska jag fortsätta med i princip samma sorter som ifjol men jag ska påbörja en vitlöksodling, jag behöver mera selleri eftersom vi använder mycket av den sorten i våra ofta återkommande soppor och detsamma gäller fänkålen. Jag har också beställt hem spritärter som kan sparas.

Det som I vår också ska vara annorlunda är flytten av växhusplantorna till växthuset. Ifjol jobbade vi på så alldeles galet mycket att växthuset blev klart lite för sent för att optimera skörden av tomat, gurka och paprika. Nu då huset står på sin plats kan jag sätta ut plantorna tidigare.

Jag misstänker att det är det milda vädret som verkligen satt fart på mina vårliga odlingskänslor.

1 kommentar:

  1. Jessjess, bokföring av odling är about lika kul och viktigt som odling!! :) :) :) Sen är det speciellt kul när man hållit på några år och får sitta och jämföra. Lycka till med hela säsongen!
    /A-M

    SvaraRadera