söndag 18 november 2012

Förälskad i får

Nu har vi haft våra får i två veckor och vi är hopplöst förälskade i flocken. Speciellt de två små kastrerade pojkarna Piff och Puff har blivit våra kelgrisar. Vi märker tydligt att de är vana att vara nära människor, uppfödda på tuttflaska som de båda är. Närhelst man står eller rör sig i närheten av dem får man varma puffar på händer och armar och så ska det gosas, klias bakom öronen och eventuellt smakas på någon knäckebrödsbit.


Fåren är mestadels inne i fähuset men om vädret är bra så är de ute i hagen bakom fähuset. Thomas har monterat el stängsel och kollat att stängslet fungerar ....
En stor fördel med att ha fåren i fähuset är att de avger så mycket värme, värme som våra hönor helt klart kommer att dra nytta av nu när kylan kommer.


Piff och Puff passar på att äta hö på väg ut i hagen
Annat på djurfronten; vi har beställt tid för kalkonrökning. Det var ungefär som att beställa tid till frissan. Jag ringde ett rökeri och bokade helt enkelt tid. Den 7.12 fick vi som datum. Det betyder att vi får fira självständighetsdagen med att plocka tre kalkoner. En ska alltså rökas, en ska bli stufft turkey på julafton och en ska vi göra till malet kött + filébitar.

1 kommentar:

  1. Oj, gosegullevännerna!! :) Men jag fick såna flashbacks av att lyfta kalkon, så nu har jag svårt att tänka rökeri...
    /A-M

    SvaraRadera