måndag 13 april 2015

Genväg i köket

För en tid sedan köpte jag ett falafel halvfabrikat från Ekosoppi i Vasa. Jag älskar falafel men det är lite meckigt att göra dem från grunden en vanlig måndag. Min tid räcker inte riktigt till.

Nåja, kartongen från Ekosoppi kostade mellan 2 - 3 euro så jag tänkte att det var värt ett försök.
Ingredienserna i kartongen är: kikärter, havssalt, kummin, persilja, vitlökspulver, koriander och vitpeppar.

Insatsen som krävdes av mej var att koka upp 250 ml vatten och hälla över kikärtsblandningen. Blanda och låta blandningen dra i 15 minuter. Rulla till bullar och steka i olivolja. Klart.
Bullarna blev en succé. Mina barn som i vanliga fall inte skrapar tallrikarna tomma när det serveras baljväxter var överförtjusta. Två ynka bullar blev över till min lunch i morgon.

Vi åt bullarna med grönsakswok, soya sås och sötsur sås.

Rekommenderas varmt åt alla som har lite för lite tid ibland och som gillar falafel!


7 kommentarer:

  1. Det skall jag testa! Låter som min melodi

    SvaraRadera
  2. Och det är ju vege med bra proteinbalans, så det borde väl passa vege-intresserade damer. ;)
    /A-M

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag har märkt av intresset.... hmmmm, jag är ju inte odelat positiv - hela tiden nya påhitt!

      Radera
  3. Tack för tipset! Det lät vardagsenkelt.

    SvaraRadera
  4. Tack för tipset! Det lät vavardagsenkelt.

    SvaraRadera
  5. Tack det lät vardagsenkelt!

    SvaraRadera