För en tid sedan köpte jag ett falafel halvfabrikat från Ekosoppi i Vasa. Jag älskar falafel men det är lite meckigt att göra dem från grunden en vanlig måndag. Min tid räcker inte riktigt till.
Nåja, kartongen från Ekosoppi kostade mellan 2 - 3 euro så jag tänkte att det var värt ett försök.
Ingredienserna i kartongen är: kikärter, havssalt, kummin, persilja, vitlökspulver, koriander och vitpeppar.
Insatsen som krävdes av mej var att koka upp 250 ml vatten och hälla över kikärtsblandningen. Blanda och låta blandningen dra i 15 minuter. Rulla till bullar och steka i olivolja. Klart.
Bullarna blev en succé. Mina barn som i vanliga fall inte skrapar tallrikarna tomma när det serveras baljväxter var överförtjusta. Två ynka bullar blev över till min lunch i morgon.
Vi åt bullarna med grönsakswok, soya sås och sötsur sås.
Rekommenderas varmt åt alla som har lite för lite tid ibland och som gillar falafel!
Det skall jag testa! Låter som min melodi
SvaraRaderaOch det är ju vege med bra proteinbalans, så det borde väl passa vege-intresserade damer. ;)
SvaraRadera/A-M
Ja, jag har märkt av intresset.... hmmmm, jag är ju inte odelat positiv - hela tiden nya påhitt!
RaderaSka genast testa:)!
SvaraRaderaTack för tipset! Det lät vardagsenkelt.
SvaraRaderaTack för tipset! Det lät vavardagsenkelt.
SvaraRaderaTack det lät vardagsenkelt!
SvaraRadera