tisdag 2 december 2014

Att snöa in på en stil

Som jag skrivit flera gånger tidigare så tycker jag så mycket om att släpa omkring möbler, möblera om på väggarna och flytta omkring ljusstakar, byttor och andra små saker som dräller omkring hemma hos oss.

När vi köpte Signes hus var stilen på tapeterna och en del av möblerna från 1950-60-talet. De möbler vi hade med oss härstammade absolut inte från den tiden utan de är mera moderna. 

Min inredningsvision är att i sakta mak skapa ett hem som består av en stil som känns rätt i huset. Det är inte lätt att få ihop en helhet av det vi hade med oss i bagaget när vi flyttade hit och det som fanns här. Nu när vi bott in oss och när vi känt efter hur vi vill ha det försöker vi i sakta mak byta ut våra gamla möbler mot ”nya”. 
Vi säljer bort det moderna, vita och botaniserar på loppisar och på webben för att hitta sådana möbler som känns som hemma för oss. Förra veckan hittade vi en jätte fin säng på www.findit.fi. Sängen fanns i Kronoby. Vi packade en väska med överlevnadsgrejer (russin, mjölk, kaffe, mumin) och åkte iväg just som det började skymma. Det är strax över 100 km, en väg, från oss till Kronoby.

Det var beckmörkt när vi kom fram. Damen som sålde sängen höll på att tömma sitt barndomshem. Jag hann inte ens in i huset förrän jag utbrast ”Å vad fin” första gången. Vi kom hem med mera än en säng. Vi köpte en jätte fin byrå till hallen, en vägghylla och två härliga lampor. Vi ska ännu tillbaka och hämta ett klädskåp. Väl hemma satte jag ut vår stora Ikea byrå till försäljning och fem minuter senare var den såld och i och med det var alla möbler betalda! Det är så bra att vi har olika smak och tycke och att möbler är så enkla att sälja vidare.

För tillfället sover vi på barnens extra madrasser. Vi har investerat i nya madrasser och väntar på dem. Min rygg skriker "kom, kom".

1 kommentar: