tisdag 14 oktober 2014

En enda flock

Nu har vi satt ihop våra två hönsgrupper. Vi har hittills haft vår ursprungsgrupp i egen kupé. Den gruppen består numera av tre hönor som haft stora friheter vad gäller möjlighet att fritt ströva omkring på vår och på grannens gård. De har spankulerat som de velat och gått in i sitt rum till natten, sovit på sina pinnar och blivit utsläppta tidigt på morgonen.

Det här fria livet tog slut i och med rävattacken och det faktum att grannarna sett räv flera gånger efter att vi hade påhälsningen. Först tänkte vi fortsätta med två flockar men i och med att vi ville ge våra kaniner större utrymme att skutta runt på beslöt vi att våra tre hybrid-damer skulle få flytta in med den stora hönsflocken och tuppen Harry.
I fredags var det dags. Helgen gick över förväntan men i går på eftermiddagen såg jag att hönan som blivit attackerad av räven såg avplockad ut. Efter att ha kikat på damerna en stund såg jag att hon var utsatt för mobbning av en svart höna.
Barnen är upprörda och vi vet inte riktigt vad vi ska göra. Ska vi låta henne bli påpickad? Ska vi tala med mobbaren? Stackars, stackars hönan! Det är mycket med djur.

En bortglömd gräddfilsburk = kalas!

3 kommentarer:

 1. Om hon är svag ännu efter räv attacken kanske man kan separera henne från de andra ett tag, tills hon återhämtat sig. De brukar hacka på de svaga. Livet är hårt när man är en hackhöna :(.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan. Jo, vi gjorde så igår så nu får hon använda fähuset som sitt revir. Stackars liten!

   Radera
 2. Ja många gånger har jag undrat vad som är värst för en höna. Att isoleras ensam från flocken eller att höra till och bli hackad på? Alltid lika svårt. Hoppas det ger med sig.

  SvaraRadera