torsdag 26 juni 2014

Trist och tråkigt arbete och godaste gröten

Det jobbigaste med fåren är att ta ut deras vinterbon i fähuset. Den här veckan har gått åt till att kämpa med Bässen och Puffs "rum" i fähuset. Eftersom det är ett arbete jag kan göra, i motsats till mycket annat som ska göras, har jag tagit mej an projektet i år. Jag har ryckt och rivit, suckat och tyckt synd om mej, snorat och stönat.

Det är nästan löjligt mycket hö som ska ut. Vi har satt för mycket åt dem under hela vintern. Vi vill att de ska ha det torrt och varmt under den kalla delen av året. Det straffar sig nu i form av stora, tjocka lager av snårigt hö som ska ut genom de små dörrarna i fähuset. Om man vill ha mycket djur hos oss måste dörrarna absolut göras om så att man slipper in med någon liten maskin av något slag.

Nästa vecka är det dags för tackornas utrymme. Det är större.... det är bra med vardagsmotion.Jag har hittat världens godaste grötrecept. Det är nästan ett dagligt lunchinslag. Pröva det!

1 dl quinoa
2,5 dl mandelmjölk
ca 1/2 tsk vaniljpulver
lite havssalt

Koka först upp quinoan i vatten så att det bittra försvinner. Koka ihop alla ingredienser i 12-15 minuter. Ät med honung och blåbär. Galet, galet gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar