I lördags tog jag mitt gröna matlagnings intresse till nya höjder. Jag gjorde grönkålschips.
Skumt kan man tycka men de blev goda, det tyckte 4 av 5 och Ebba smakade inte. Jag mojsade in olivolja salt och lite kryddor på ganska mycket grönkålsblad och satte in dem i ugnen, 50 grader med ugnsluckan på glänt. De låg och torkade i ett antal timmar, kanske 5. Jag gjorde chipsen med ena handen och med tankarna på allt annat jag höll på med så jag glömde kika på klockan när jag satte in dem i ugnen men de var klara klockan 20 för då påbörjade vi lördagsmyset, det minns jag. De är helt krispiga och Thomas kommentar var "de smakar ju chips", och det gjorde de faktiskt.
Eftersom tillagningstiden är så lång är grönkålschips ingenting vi kommer att sätta in som standard på helgerna men jag kommer absolut att göra dem igen.
Mystiskt suddig bild av chipsen |
Det får jag ta och testa sen när vi också fått upp lite grönkål. Det låter jättegott!
SvaraRadera/Annie - Annies Enkla