torsdag 3 april 2014

Ny vägg

Jag har levt i radioskugga i flera dagar medan min dator varit på reparation - både skönt och irriterande.

Just nu är det fokus på insidan av Signes hus. Jag tror det beror på att jag är inne och hemma så mycket. Jag ser, planerar, funderar och försöker förverkliga i möjligaste mån.

En lite större sak som vi funderat på en tid är det faktum att vi haft en utgång för mycket från vardagsrummet. När vi grundrenoverade reflekterade vi inte över det här men när vi installerat oss och märkt hur lite ytor vi har i köket har öppningen mellan köket och vardagsrummet irriterat. Nu har pappa smällt igen hålet. På vardagsrumssidan pryds väggen av en gammal kopierad karta över näromgivningen som vi hittade i ett skåp när vi köpt huset. På kökssidan ska det komma efterlängtad förvaring. Pappa bygger hyllor.

Något annat som jag funderat på är överblicken över våra utgifter. Även om vi skurit ner på vår konsumtion rejält de senaste åren finns det ännu saker att se över, nya tankar att tänka, gamla mönster som kan funderas över och revideras vad gäller min och vår konsumtion. På Ajas blogg läste jag för en tid sedan att hon bokför utgifter. Inte mat men annat. Jag har gjort det här tidigare men alltid haft med mat och allt. Jag tyckte om hennes sätt att se på det här och från och med 1 april ska jag försöka mej på samma sak.

2 kommentarer:

  1. Fiffigt! Oj vad det blev fint!!
    /Nina

    SvaraRadera
  2. Det blev ju bra - praktiskt! ;) Och lycka till med bokföringen, det är så intressant att kolla bakåt sen!
    /A-M

    SvaraRadera