lördag 1 februari 2014

Denna dag ...

Denna dag - ett liv brukar man säga och så känns det lite just nu. Igår kväll satt vi och funderade på allt vi skulle hinna göra i morgon. Thomas hade en lång lista på "to do" grejer. Men det blev inte som vi planerade för att:

Ebba: Ebba har varit snorig och flunssig men jag tänkte att det är säkert bättre i morgon.... Nå, i morse konstaterade vi att hon var mycket snorigare och grinigare. Efter dagsömnen hade hon 39,1. Då beslöt jag mej för att fara till Dammbrunnen. Hon har öroninflammation.

Rören i huset: Vi har märkt att det dragit dåligt i rören i toaletterna men vi har tänkt att det är stockat. Thomas gick ut vid 10 tiden för att rensa i röret via en kontrollucka. Det har hänt tidigare och har varit en relativt smärtfri operation. Nå, det var inte stockade rör, det var frusna rör. Man märker ganska snabbt att man vill ha fungerande toaletter.... nu klockan 18 har vi en fungerande toalett, en icke fungerande toalett och en mindre glad äkta man.

Kaos i köket: meningen var att vi i morgon söndag skulle ha mamma-barn träff här. Jag och de äldre damerna var rustade inför bak av amerikanska chokladkex och Runebergstårtor. Vi började med kexen medan Thomas var ute och rensade rören. Han kom in och meddelade att han måste ner i källaren i köket just när vi mixade choklad, mosade corn flakes och hackade valnötter - just i kaoset blev det mycket mera kaos med bergull och annat som finns under golvluckan i köket. Ebba for omkring och snorade och gnällde, det var alltså före vi varit till läkaren, Lina och Emma bakade så det stod härliga till, Thomas sprang mellan kökskällaren (det är inte en källare utan en hålighet med kryphöjd) och kontrollhålet på baksidan av huset och funderade och hackade och jag dog lite och kokade sedan gröt åt Ebba.

Nåja, nu har Ebba fått medicin, vi väntar på att isproppen skall smälta med hjälp av en värmeblåsare, toaletten på andra våningen fungerar, mamma-barn träffen är avbokad, vi har massor med chokladkex som ser galna ut eftersom mitt vakande öga vakade över Ebbas grötintag när kexen färdigställdes - men de är jätte goda, Thomas är i källaren och spikar lister runt bastudörren, Lina och Emma förbereder sig inför Melodifestivalen och jag är lite mindre död. Dessutom har vi en fungerande bastu och det gör oss alla glada och en i familjen är jätte, jätte lycklig!4 kommentarer:

 1. Tänk vad det kan köra ihop sig på en gång och så ibland är det alldeles tomt på oförutseddheter och det händer absolut ingenting. Det verkar som det redde ut sig till slut.
  Finfin bastu!

  SvaraRadera
 2. Men visst, vissa dagar är nästan inte sanna! Jo, allting ordnar nog upp sig - idag har vi två fungerande toaletter igen.

  SvaraRadera
 3. Oj oj, men som man också brukar säga: imorgon är en annan dag. Kram!

  SvaraRadera
 4. Du skriver så härligt så man kan inte annat än skratta, trots allt. :) Att dö lite och sen koka gröt - det är ju sånt livet är!
  /A-M

  SvaraRadera