tisdag 10 december 2013

Kalas i kubik

Vi kalasar i december. Förra lördagen firade vi att Ebba fyllde ett år och på söndagen hade Lina kalas för sina kompisar, ett julgodis kalas. Lina blir 10 år på luciadagen.

Ebba tog sina första steg två dagar före ett års dagen, bredbent och svajande men ändå. Vår ett åring är glad, envis till tusen, viljestark, bestämd och kramgo. Hon pratar massor, innebörden av det mesta hon säger är ännu höljt i dunkel men några välvalda ord förstår vi; tick, tack som klockan, brum som bilen säger, mamma, pappa, mummu, bä som fåren säger och buff som hunden Egon säger. Med det här ordförrådet kommer hon långt.Dagarna inför julen är sprängfyllda tycker jag. Väldigt mycket tid går till provläsning, diverse julfester, glöggdrickande och prassel med presentpapper. Vi har ativt gått in för att njuta av att det är december, mitt i allt stök!

1 kommentar:

  1. Alltså provläsning, ja! För att inte tala om de hemgjorda övningsproven... jestas, man går ju hela lågstadiet igen. Men nu var det väl avklarat för den här terminen. :) Ha det skönt i stöket!
    /A-M

    SvaraRadera