måndag 14 oktober 2013

Rätta dörrar

Ikväll har Signes hus återfått sina ursprungliga dörrar. Thomas har slipat. Pappa har lappat, spacklat och målat. Pappa har också byggt nya dörrkarmar. Nu för tiden är det inte så lätt att få tag i karm virke. Det är tydligen inte så vanligt att folk bygger sina egna dörrkarmar längre vilket betyder att de större trävaruhusen inte har karm virke som metervara längre. Turligt nog finns det mindre firmor som fortfarande  levererar. Vårt virke hittade pappa på en firma i Kvevlax.


En rolig detalj är att Thomas hittade rätt nyckel till dörrlåset i en av Leos lådor i uthuset. Leo verkar minsann ha sparat det mesta och det är vi väldigt glada för.


Helgen som gick var lugn. Jag har genomlevt mitt livs första ryggskott. Rekommenderas inte. Det har varit väldigt synd om mej. I dag är det lite bättre men fortfarande är det ganska synd om mej... Jag ska äta kex och ost i kväll för att minska ynklighetskänslan.

7 kommentarer:

 1. Så tjusigt det blir!!! ..och nyckeln... Det är ju nästan osannolikt! Vilken samlande man den där Leo!!! Härligt!

  Vad roligt att ryggskottet börjar ge med sig. Gillar verkligen!!
  /Nina

  SvaraRadera
 2. Ja tänk att nyckeln fanns! Vi köper nästan annars allt det virke vi behöver i Kvevlax. Antar att det är samma ställe : ) Och ryggskott. Är det vad man har att vänta sig vid 40 ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag hade då aldrig ryggskott när jag var 30+....

   Radera
  2. Fast jag hade samma för ett år sen, vid unga 35 år :). Sambandet är kanske husrenovering och slit i trädgården?

   Radera
 3. Kex och ost botar det mesta. Även godis och chips kan rekommenderas.
  Skönt att ryggen håller på att bli bättre. Ses imorgon!
  Kramar, syster-yster

  SvaraRadera
 4. Snygg entré! Och mycket sympati för ryggskottet!!! Det värsta är sen att kroppen minns och kommer med små varningar varje gång man anstränger sig lite ditåt... Så funkade det aldrig när man var 20!
  /A-M

  SvaraRadera
 5. Underbar dörr och dito nyckel, gläds med er över fina huset! Och sympatikramar, det är inte skoj när kroppen inte orkar det man själv vill. Hoppas du har möjlighet att vila så du snart är ok. H Lee

  SvaraRadera