tisdag 24 september 2013

Äppel päppel och äppelpaj

Här är vårt vintergodis. Torkade äpplen på rad. För att höja godisfaktorn kommer jag att doppa en del av dem i choklad när de torkat klart. Gott så det förslår.






Förra helgen hade vi vänner på besök. Till efterrätt bjöd jag på en äppelpaj som är galet god. Receptet har min mamma hittat på nätet. Vi har modifierat det en del. Pröva det!

Äppelpaj

6-8 äpplen skalas och skivas och sätts i en pajform
Blanda ihop 225 gram smält smör, 4,5 dl havregryn, 3 dl socker, 0,75 dl sirap, 2 1/4 dl vetemjöl, 0,75 tsk bakpulver och 3 msk mjölk. Bred ut blandningen på äpplena. Grädda i 175 grader i ca 30 minuter och servera med vaniljsås eller vaniljvisp eller glass...

2 kommentarer:

  1. Finfina äppelstänger! Doftar säkert i hela huset. Vi är mindre estetiska och torkar äpplen i frukttorken. Blir bra som julklapp i glasburk som Eleonora dekorerar. Sen blir nog en hel del godis åt Leo... :D
    /A-M

    SvaraRadera
  2. Vilka fantastiskt fina äpplen du hittat! Var finner man dessa praktexemplar? :) - Syster Yster

    SvaraRadera