måndag 15 juli 2013

Vi skördar

Nu känns det verkligen som om det växer så det knakar i trädgården. Jordgubbar plockar jag varannan dag och fryser in, första omgången persilja finns i frysen, andra omgången libbsticka blad ligger på tork och så har jag kokat hjortronsylt. Det känns enormt lyxigt att ha hjortronsylt att sätta på våfflorna i vinter.


Persiljan klipper jag ner med stjälkar och allt (eftersom stjälkarna är lika nyttiga som bladen har jag läst). Jag finfördelar bladen och fryser in dem.Så här gjorde jag hjortronsylten:

Jag varvade bär och socker (6 dl socker på ett kg bär, jag tror det skulle räcka med 5 dl eftersom sylten blev ganska så söt) i en stor kastrull (jag hade 5 kg bär) och lät sössön ligga och gosa till sig i ca en timme. Sedan kokade jag upp allt på låg värme och lät det koka i 10 minuter. Jag tog bort skummet, satte den varma sylten i burkar och frös in burkarna. Eftersom jag fryser in sylten behövs inga konserveringsmedel.


Igår firade vi en älskad systerson som fyllde tre år. Lina hyllade honom med att baka en kaka med en traktor på och Emma bakade chokladbollar.


Ebba äter plommonpuré med hela kroppen och Thomas och jag dricker kaffe med kanel och kardemumma i, gott, så gott tycker vi alla tre!2 kommentarer:

 1. Oj, vilka fina hjortron! Från hemmaskogarna? Vi plockade 6 kg blåbär i Panike i förrgår, och först nu börjar ryggen ha återhämtat sig... men det blev bra sylt! :)
  /A-M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nix, de kommer från de djupa skogarna i Korsbäck. Ryggen gillar faktiskt inte så mycket bärplockande men det är ju så gott att äta skörden!

   Radera