måndag 22 juli 2013

Fönster och får

En uppdatering från arbetslägret på Skatan kommer här: fönster.

Vi har skrapat och målat och skrapat och målat i evigheter känns det som och när de äntligen var målade infann sig följande fönsterfas; att skrapa färg från fönstren; den färg som hamnat bredvid kittet på fönsterrutan plus alla de miljontals röda färgpricka som fastnat på fönstren när vi rödmyllat huset.

Det är ju alldeles galet vad mycket tid vi satt ner på dessa fönster och då är det så att egentligen borde vi ha satt ner massor mera tid på dem. Vi borde ha skrapat alla bågar trärena och tagit bort allt gammalt kitt innan vi satte dit nytt kitt - det har vi inte gjort. Vi har slipat bort färg som falnat och tagit bort det kitt som inte suttit fast bra. Nytt kitt på de ställen som varit utan och ny färg på bågarna. På håll ser det bra ut men på nära håll ser man bra att det finns många lager färg under vår fina, gröna strykning. Men nåja vi får skrapa mera någon annan gång eftersom vi i dagsläget inte kan prioritera fönstren mera än så här.

I dag kan jag också kruxa bort en sak till på listan över saker jag inte visste att jag skulle göra - åka "flaka-bil" med får.

Jag och fåret har susat på Iskmovägen med håret vinande (på oss båda två) bak på Thomas flaka-bil (vad heter det på högsvenska??). Orsaken till susandet var att vår bäss och hans kompis ska gästa ett par som bor här i närheten som på sin tomt har mycket gräs som ingen äter - otroligt snällt av dem.

Annars har det varit annat får-program i dag också. Damerna med lamm promenerade (eller snarare rusade) ut ur hagen och for runt på tomten som yra höns. Vår eltråd hade blåst ner på ett ställe så vår flock kunde helt enkelt gå rakt ut ur inhägnaden och det gjorde de minsann.

Jag stod på gården framför trappan med en nyvaknad Ebba i famnen då vi plötsligt får ett fårgäng med oss. Jag ropar på Thomas och så börjas det - suck! Som tur var råkade pappa vara hos oss så han kunde ta Ebba - hon guppade som ett löst löv i vinden när vi sprang över stock och sten för att hindra flockens vilda framfart. Thomas hann hota dem med grytan innan de åter var samlade i hagen. Det är kul med djur nästan jämt.

2 kommentarer:

  1. Hahaha, tack för den storyn!! :) Vinski svor nyss förbannelse över Leo som tog en munsbit nysatt tapet i obevakat ögonblick, men en hel fårskock är ju betydligt mer att få styrsel på... Hoppas körbärsträdet klarade sig!
    /A-M

    SvaraRadera
  2. Att fixa fönster är verkligen jättetråkigt. Men man ska tänka på det att man tittar sällan på fönster på nära håll.

    SvaraRadera