söndag 19 maj 2013

Rödmylla och nässlor

Idag hade jag bokat in Thomas tid till mina projekt. Jag meddelade igår att idag hinner han inte med det han tänkt för jag har dagen färdigt planerad åt oss. Han övergav till min lycka sina egna planer och vi har fått gjort en hel del av sådant som jag velat ha fixat.

Vi har målat sädesboden, den är nästan klar. Typiskt nog tog färgen slut innan vi blev helt klara. Dörrarna ska också få ny, grön färg. Resultatet blev, så här långt, åtminstone som vi ville.

Rödmyllan går åt i mängd och massor. Jag har också slängt ut färg på den odlingslåda som våra jordgubbar växer i - det hann jag inte med i fjol. Nu är lådan målad och dessutom har Thomas satt upp hönsskyddet över jordgubbarna i dag. Våra hönsdamer är alldeles otroligt med oss när vi är ute på gården. I lördags var syster med familj över på mat. Vi satt i trädgården och åt och hönsen försökte till och med ta sig upp på bänkarna vi satt på, de pickade gästerna i benen och var absolut inte nöjda med att bli bortschasade. Hur uppfostra hönor månne??Vi har också släpat ut våra utemöbler. Problemet var att vi inte hade något lämpligt bord till våra fina, gamla vita stolar. Då kom vi på att vi sett ett gammalt bordslock i uthuset och så har vi en underdel till en gammal Singer symaskin och voilá nu har vi ett kaffebord.I övrigt står jag på knä och river brännässlor. De finns överallt, precis överallt. Jag har en gammal bucklig hink som jag hittade i sädesboden när vi röjde - den är min nässelhink. Jag skulle kunna koka nässelsoppa åt halva befolkningen i Österbotten och ändå ha nässlor kvar på gården.

Ni kan kalla mej fru Bucket - hinken är ständigt vid min sida

3 kommentarer:

 1. Vad fint det blir, fru Bucket.:-)
  /Nina

  SvaraRadera
 2. Här har Eleonora lärt sig i granngården att nässelté hjälper mot i stort sett allt. Säkert värt att pröva! (Men det lär ha smakat "konstigt"...)
  /A-M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Té ska definitivt också testas. Tror dock jag får dricka det själv...

   Radera