måndag 20 maj 2013

Markens grödor

I gårdagens inlägg klagade jag på alla nässlor som frodas på vår gård. I dag har jag bestämt mej för att inta en positivare attityd till dem.

Jag tillbringade förmiddagen tillsammans med en vän med stora insikter i mycket av det som jag tycker är viktigt och intressant, bland annat hur man kan använda nässlor. Hon berättade att hon brukar torka nässlor och sedan smula ner dem i exempelvis bröddegen. Jag läste lite på nätet och hittade massor med intressant information om de små gröna liven. På eftermiddagen susade jag runt tomten och plockade ett par liter som nu ligger på tork i väntan på söndersmulning. Tack för tipset Maria.


En annan gröda på kraftig uppväxt hos oss är libbstickan. Den växer så det knakar och det gör mej glad och nöjd. Jag har ersatt i princip all buljong med torkad libbsticka. Smaken är god och mild. Perfekt!


3 kommentarer:

 1. Libbstickan har verkligen superlång säsong. En annan bra primör är kungsmyntan, den får man också tidigt. I år tycks dessutom citronmelissen rivstarta, så det är ytterligare en bra planta att ha. :)
  /A-M

  SvaraRadera
 2. Tack för tipsen! Vad gör du med kungsmyntan?

  SvaraRadera
 3. Oj, vad trevlig att ses som någon med stora insikter, ha ha. Tack för de stora insikterna du gav mig tillbaka. Det var en rofylld stund.

  SvaraRadera