fredag 19 april 2013

Vår gård

Det som gömts i snö heter det och jösses vad mycket som gömts i snön här på vår gård. Nu när snömassorna smälter med väldig fart kommer insikten över allt som ska göras sköljande över oss.
Vägen från bastun upp till huset, lite ris kvar att röja undan

Det som står först i tur är källaren. Thomas ska gjuta golv och isolera ytterväggarna. Vi har köpt en trappa på findit som mamma och pappa hämtar norrifrån nästa vecka. Den ska installeras från vårt sovrum. Jag ser så galet mycket fram emot att få ett hjälpkök och större förvaringsutrymmen.

Efter  källaren står växthuset i tur. Mina plantor växer så det knakar i fönstren och växthuset står högt upp på prioriteringslistan.

Hit sätter vi växthuset

Efter källaren och växthuset står kvisten i tur.Vi borde få bygglovet beviljat i slutet av april och efter det är det bara byggandet kvar.... Jag skulle vilja ha grunden gjord av kila stenar men vi har för få så vi borde få tag i några till. Annars gör vi det på något annat sätt.

Efter källaren, växthuset och kvisten är det dags för bastun. Bastubyggnaden ligger nu i stockhög så den ska monteras och inredas.

Hit ska bastun placeras


Och så ska förstår gården fixas, höladan ska få nytt golv och så.

Tiddelipom som Nalle Puh säger, vi tar en sak i taget och ser hur långt vi hinner och så stannar vi och äter honung mellan varven.

Flickorna är ute precis hela eftermiddagarna. idag fick jag en guidad rundtur på gården sedd genom deras ögon och deras fantasi. Jag fick se huset de bor i, guldsjön som man kan spegla sig i, balkongen som finns på Linas hus, bron över fiskebäcken osv. Jag torkar kläder vartefter de kommer in och hojtar att de är våta, våren är underbar!

Emma demonstrerar sin säng

Väggen i Linas hus

Vad härnäst?


1 kommentar:

  1. Maken här bredvid suckar och himlar med ögonen och sänder en medlidsam tanke till din make... ;) Idag har han själv tillverkat fyra holkar åt blåmesarna, för just nu är det de som tjatar mest. Ja - våren är underbar!!
    /A-M

    SvaraRadera