lördag 6 april 2013

Det här gör vi just nu

Dagarna rinner iväg. Påsken kom och gick. Barnen var påskhäxor och fick galet mycket godis. Jag kan absolut inte minnas att jag fick sådana mängder när själv var påskhäxa. Vad jag minns fick man en eller ett par små godisar per hus. Nu får de ett påskägg, en chokostång eller något dylikt istället. Men slut tar det för det...Ebba nöjde sig med att klä ut sig i Case lippis.


Thomas har haft vintersemester. Han har huggit ner lite träd. Nu återstår då bara att göra detta till ved.


Ett lite större projekt som vi fixat med är ett nytt rum åt hönsen. Vi har beställt fem nya hönor och för att de ska få rum byggde vi ett nytt tillhåll åt dem. Det gamla hönsrummet ska bli extra hönsrum ifall det behövs och i tider då det inte behövs förvarar vi foder där. Väldigt praktiskt på alla sätt och vis. Thomas hade sällskap hela tiden medan han byggde.


Höns och får kan nu umgås med ett galler mellan sig


Vi har ett problem med hönorna och det är tuppen Pelle och hans relation till hönstanterna. De är elaka med honom. Han försöker burra upp sig men de pickar på honom hela tiden. Nu bor han med fåren och det går jätte bra. Han sover med dem och traskar runt bland dem utan att de överhuvudtaget tycker att det är konstigt. Problemet kommer när de ska gå ut på gården. Tänk om de går på honom då igen. Vem ska ryka då?

Idag bakade jag rågbullar, rågbröd som jag formade till semlor. Det blev otroligt gott. Ebba var med.

1 kommentar: