lördag 23 mars 2013

Plockepinn

Vilket underbart väder!

Vi har tillbringat en stor del av dagen med att plocka pinnar, brädbitar, bergullsbitar och annat som kommit ner från väggarna på Signes hus.

Thomas har kört ett lass per kväll till Stormossen men han tar med sig de största bitarna. Kvar på marken halvt inbäddat i snön finns massor med små ynka pynka bitar som måste plockas upp.

Så här ser huset ut nu ikväll.


De yttre fönstren saknas på övre våningen 


Nästan klar balkong
Så här ser marken ut på baksidan. Det får vänta eftersom bilkärran är proppfull.

Det är intressant att plocka bland de bräder som varit fastspikade på huset. Speciellt bland de äldsta bräderna som fanns under den gula fasaden. Många av bräderna är otroligt breda och fina och spikarna är smidda för hand. Vi sparar de bräder som inte skadats och tar också hand om lite spikar, de kan fungera som krokar på något lämpligt ställe.

Man märker faktiskt hur stor skillnad det är med lite isolering i väggarna. Vi har alltså tagit bort all gammal panel och lagt 55 mm bergullsskivor med färdigt vindskydd på stockarna och efter det nya bräder. När det blir lite varmare ska väggarna rödmyllas. Vi målar de ribbor som ska sättas fast mellan bräderna före vi sätter upp dem på väggarna. På de sättet blir huset förhoppningsvis inte randigt när bräderna drar ihop sig. Det känns så otroligt skönt att vi får det här gjort nu före sommaren. Det finns ändå projekt så att det räcker till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar