måndag 1 oktober 2012

Handarbete

Jag är på gång med tillverkning av två badrumsmattor till barnens badrum. Min mamma lärde mej virka, och påminde mej om hur man stickar, för mindre än ett år sedan och det är så roligt. Förutom mattor så har  jag producerat korgar och så håller jag på med ett evighetsprojekt; en kofta bestående av mormorsrutor. Jag virkar en ruta nu och då.

Mina stickade alster består av sockor och mössor. Mössan min Thomas fått ser mera ut som en gammaldags kaffepannsvärmare men han har haft den utan att klaga.

Badrumsmatta

För ungefär en månad sedan utökade vi vårt djurbestånd med fyra kalkoner. Vi har kalkonerna enbart i syfte att äta upp dem. De har ute- och innebur, ligger mest och betraktar världen och varandra. De äter massor jämfört med hönorna och växer nästan läskigt snabbt. Man ser tydlig skillnad i storlek på honor och hanar. De är inte jätte sällskapliga utan kikar på oss med tydlig misstänksamhet när vi försöker socialisera med dem, de kanske känner på sig att vi också är de som om någon tid kommer att ta dem av daga.

Lagom till jul borde vi kunna avnjuta eget kalkonkött.


Till slut en bild på "vägen" mot vårt traktor garage. För vår del får det gärna regna lite mindre och torka upp lite mera....


1 kommentar:

  1. Er väg ser ut ungefär som vår gräsmatta efter att vi blev anslutna till kommunalt avlopp... Och jag skulle nog också vara misstänksam om jag var kalkon! ;)
    /A-M

    SvaraRadera