söndag 28 oktober 2012

Cup cakes

Våra barn är väldigt intresserade av att baka och de har hängt med i köket sedan de var riktigt små. Hittills har de mest hjälpt till med att knäcka ägg och mäta upp lite mjöl och sånt´när jag bakar. I går ville de pröva på att baka alldeles själva - och cup cakes skulle det bli.

Jag hjälpte till med spisen, ugnen och vispen men resten fixade de i princip själva. Det allra roligaste var naturligtvis garneringen. De kakor som flöt ut i vid gräddningen garnerade damerna enligt konstens alla regler medan de som såg prydliga ut sattes in i frysen i väntan på gäster som ska få smaka.



Cup cakes á la Lina och Emma: (12 mellanstora)

50 gram smör
2 dl socker
1 dl mjölk
3 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Smält smöret. Vispa ägg och socker. Häll i smöret och mjölken. Blanda i mjöl och bakpulver.

Smaksätt med det du vill. Vi gjorde dubbelsats och satte 100 gram grovhackad choklad i hälften och 2 dl blåbär i hälften.

Grädda i 225 grader i mitten av ugnen i 15 minuter. Låt svalna.

Topping:

60 gram smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 gram philadelphiaost

Vispa smör och socker. Rör sist ner osten. Bred ut på kakorna.
Flickorna satte i lite karamellfärg i toppingen och dekorerade med nonpareller och lite marsipan som vi hittade i en låda. Kreativiteten flödade och gott blev det!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar