lördag 5 maj 2012

Rågbröd och fokus Jungsund

ÅÅÅÅÅÅ, vilket trist väder! Grått, grått, grått. För att pigga upp mej och för att fylla frysen har jag inlett dagen med att baka rågbröd. Rågbröd är gott och enkelt att baka. Två gånger på raken har jag använt det rågbrödsrecept som finns i Maria Österåkers nyutkomna bok. Jag gillar det - degen är inte för kladdig och brödet smakar vansinnigt gott.


Den här veckan har fokus legat på Jungsund, Signe har fått vila. Jag har susat omkring med krattan i högsta hugg ....

.... städat terassen....

.... ställt fram stolar i väntan på varmt väder och plockat fram kära trädgårdsprydnader....


... och njutit av vårblommor som pickar fram här och där.Blåsippor som kryper ihop i regnet

Nu när sista brödplåten är ute ur ugnen ska jag och flickorna åka iväg till Signes med en påse bullar. Thomas duttar ut kvistlack idag och behöver få lite uppmuntran tror jag.
Till middag ska jag försöka mej på att laga egen pommes frites, får se hur det går.

Ha en skön lördag!
/Petra

2 kommentarer:

  1. Jättefina krokusar! Hos oss börjar blåsipporna redan tröttna, men dina kommer att vara jättefina nästa gång solen visar sig. Typ på måndag... ;)
    /A-M

    SvaraRadera
  2. Ja, visst är rågbröd gott! :-) Bakar hos svärmor som har vedaspis! Men oftast kommer bröden automatiskt med leverans därifrån efter att hon själv bakat! Egna franskisar/klyftpotatisar gott o enkelt att göra. Finns flera sätt. Vi brukar klyfta potatisarna, koka ett 2-3 min. Ånga av, hälla klyftorna och lite olja på plåt och in i ugnen. :-) Bäst av nypotatis. Sämst med mjölig potatis! Hoppas det blir gott!

    SvaraRadera