onsdag 3 december 2014

Limpornas högtid

Jag vet inte hur det är med er men för oss innebär julen att vi äter mycket mera limpa än vad vi annars gör under året. Jag tycker att det är så gott att äta nygräddad limpa med smör och ost! Det är också roligt att pröva recept som innehåller nya och annorlunda smakkombinationer. I år har jag hittat ett gott recept i en Lantliv tidning.

Kavring med fikon och nötter (2 bröd)

100 gram torkade fikon
100 gram torkade aprikoser
50 gram hasselnötter
50 gram valnötter
1 msk hel fänkål
1 msk hel anis
6 dl vetemjöl
6 dl rågmjöl
2 tsk matsoda
2 tsk salt
6 dl piimä
1 dl sirap

Grovhacka fikon, aprikoser och nötter. Stöt fänkål och anis. Blanda mjölsorterna med kryddor, matsoda och salt. Blanda piimän och sirapen och vänd ner i mjölblandningen. Vänd också ner frukterna och nötterna.
Fördela smeten i formar. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40-50 minuter, 200 grader. Låt svalna under bakduk.




1 kommentar:

  1. Låter smarrigt. Måste testa! :-)
    /Nina

    SvaraRadera