söndag 29 november 2015

Livet utan får

Vi gav bort våra får i somras. Våra gosiga, gulliga och ulliga kompisar. Varför det då? Nå just för att de blivit våra kompisar, våra mysiga vänner som vi kallade vid namn, pratade med och höll av.

Sommaren 2014 valde vi att inte få lamm. Ebba var så liten och renoveringen så påtaglig så vi kände att det inte fanns tid till eventuella flasklamm och annat som de söta liven kan föra med sig i form av tidskrävande insatser. Vårvintern 2015 glömde vi bort att sätta in bässen till damerna - just fina fårfarmare!

Tanken mognade fram efter denna fadäs. Vi ville inte äta upp dem - de stod oss för nära och vi tyckte dessutom att tiden inte riktigt fanns för att ta hand om dem och deras tillgång till bete. När man inte har stora  "mat-arealer" till sitt förfogande tar det mycket tid att flytta runt hagarna.
Thomas hade dessutom fått för sig att stora delar av fähuset skulle passa utmärkt som verkstad, eller som man-cave som jag uttrycker det.

Nu har Thomas sin stora verkstad och han är nöjd. Får kommer vi att ha igen. Vi gillar får. Helst skulle jag ha jätte många får - kanske vi blir fårbönder på äldre dar? Kanske på Gotland? Eller så bygger vi ett mera praktiskt fårhus här? Vem vet? Livet och tiden får utvisa. Men vi är får-människor!

Puff njuter av att få bort vinterpälsen


1 kommentar:

  1. Nej, inte får ni flytta till Gotland! Fast det vore ju ganska praktiskt med vänner på Gotland ...

    SvaraRadera