onsdag 23 september 2015

Höst i Signes hus

Hösten blir påtaglig på ett sätt som vi inte upplevt i våra tidigare boenden. När kylan kryper in på knutarna drar vi täcket över huset. Vi sätter in dubbla fönster och brer ut mattor på plankorna på golven.
De ljusa sommartextilierna byts ut mot murrigare färgtoner och antalet varma filtar ökar. Nu är jag en person som verkligen tycker om filtar och kuddar så jag kan inte säga att det någonsin finns lite sådant hemma men på hösten och vintern kan vi ha flera filtar var - om det behövs.
Igår blev dagen som hösten trädde in i Signes hus. Vi bar in nytvättade mattor från sädesboden och bar ut det som hörde sommaren till. I samma veva passade vi på att släpa runt lite möbler. Det blir nästan alltid så för mej.

Köket fick mörka mattor och svarta stolarI vardagsrummet sattes yllemattorna på plats, två fåtöljer placerades framför en kakelugn och ett soffbord togs in från sädesboden.

 
Ett skåp från sovrummet flyttade in i vardagsrummet, en soffa bytte plats och det gamla soffbordet placerades framför soffan. Voilá höst i Signes hus!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar