torsdag 28 maj 2015

Soppa som smakar solsken


Jag gjorde en rostad soppa förra veckan. Ingredienserna bestod av morot, gul lök, batat. Dessa satte jag i ugnen i 30 minuter på 175 grader.

Jag mixade sedan ihop dem med vatten, kokosmjölk, lantbuljong, lite kanel, citronsaft, citronskal och havssalt. Soppan smakade sommar och sol - gött.

Thomas och barnen tyckte att den skulle passa som förrättssoppa och det stämmer. Om man inte äter bröd till mättar den inte tills man går och knyter sig.

Jösses vad härligt med lite sol - också utomhus!

1 kommentar:

 1. Hej!
  Så roligt att läsa din blogg! Jag har tagit mig ungefär ett och ett halvt år tillbaka i tiden. Det är jättespännande att läsa hur ni försöker leva mer naturnära och i möjligaste mån försörja er på det gården ger.
  Det som är lite extra kul är att min far är uppvuxen i trakten kring Vasa. Han var född 1923. Min farfar var pastor i Missionskyrkan, och jag tror att han tjänstgjorde i Malax. Pappa träffade sedan min mamma (som kom från Göteborg) på 40-talet och flyttade till Sverige. De är inte längre i livet, men jag känner ändå starka band till Vasa.
  Jag ska absolut testa några av dina recept här framöver. Min son är vegetarian, och jag är alltid ute efter god mat som vi alla kan äta.
  Lycka till med allt arbete på gården! Jag kikar säkert in igen vad det lider...
  /MVH
  Gunilla Dahlblom, Piteå, Sverige

  SvaraRadera