onsdag 29 oktober 2014

Rödbetssoppa

Vår rödbetsodling lyckades över all förväntan i år så nu äter vi rödbetor i olika utföranden. Idag åt vi en soppa som var så god att jag varmt kan rekommendera den.
Receptet hittade jag i Hello Green kokboken som jag skrivit om tidigare.

Rödbetssoppa (3-4 portioner)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 cm färsk ingefära
1 tsk hel kummin
1,5 msk olivolja
4 stora rödbetor
2 medelstora morötter
2 msk mörk miso
0,5 dl pressad citron
1 liter buljong
1 krm havssalt

Fräs lök, vitlök, finhackad ingefära och kummin som du stött i en mortel. Sätt i de tunt skurna morötterna och rödbetorna och fräs någon minut. Tillsätt mison och citronjuicen. Slå på buljongen och låt sjuda under lock i ca 20 minuter. Smaka av med salt och mera citronjuice om du vill.
Toppa med persilja.

Jag valde att purea vår soppa eftersom övriga familjen tycker om den konsistensen men i orginalreceptet var betorna i bitar.

Gott och fräscht!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar