onsdag 9 april 2014

Fisksoppa

I går åt vi för första gången en fisksoppa som barnen tyckte om. Dessutom var den lätt att göra och snabbt gick det också - och så räcker den i två dagar.

Receptet är hämtat ut boken Mat Rätt.

Fisksoppa med den fisk barnen gillar (4 portioner - jag gjorde receptet gånger 1,5 för att få mat till två dagar)

6 potatisar
2 gula lökar
lite smör
sopprötter (jag använde selleri, morot och fänkål)
1 liter buljong
600 gram fisk
2 dl grädde
kryddpeppar, lagerblad
1-2 dl dill
salt, vit- och svartpeppar

Fräs löken i smör. Häll över buljongen och potatisarna, kryddpepparn och lagerbladen. Koka potatisen tills de är halvmjuka. Lägg i sopprötter, koka dem halvmjuka.  Sätt i fisken och koka tills fisken är klar.
Häll grädden i soppan, sedan dillen och resten av kryddorna. Klart.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar