fredag 17 januari 2014

Vegetarisk gryta

Jag har gått in för att pröva nya recept, både när det gäller brödbak och den alla dagar närvarande matlagningen. Jag har surfat och läst och printat och skrivit av ganska många recept. Många innehåller lammkött eftersom det är ett nytt kött i våra liv. De gånger vi hittills ätit lammrätter som jag tillagat är lätträknade men nu håller det alltså på att förändras. Jag gjorde super goda indiska köttbullar förra veckan. Lina tyckte till och med att de var godare än "vanliga" köttbullar.

Nåja, i jakten på nya smaksensationer på vardagseftermiddagarna har jag också försökt hitta nyttiga, vegetariska alternativ. Den här grytan är en förstagångare hemma hos oss men vi kommer definitivt att göra den många gånger till!

Vegetarisk gryta (4 personer)
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1/2 fänkål
1 stor morot
3 msk färsk ingefära
1 burk krossade ekologiska tomater
1 burk sköljda, röda kidneybönor
1 tsk gurkmeja
1 msk rosmarin
1 krm chilipeppar
1/2 dl ketchup

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i smöret så att det blir mjukt. Skiva fänkålen, skala moroten och ingefäran och skär i slantar. Skär ingefäran i tunna, tunna bitar då den är så stark. Låt fräsa med löken några minuter. Tillsätt tomater, bönor och kryddor och låt koka upp. Smaka av med ketchup.

Vi åt grytan med bulgur och det passade bra ihop.


2 kommentarer:

  1. Hej
    Letade efter nya vegorecept och hamnade här hos dig. Provade receptet igår och vi kommer definitivt göra om grytan, gott. Ha en fin dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att du hittat hit. Vi kör mera och mera på det vegetariska och det finns ju så otroligt manga fina recept att botanisera bland!

      Radera