tisdag 14 januari 2014

Nytt rågbrödsrecept

Jag har fått tag i ett nytt rågbrödsrecept av mamma. Bröden blir otroligt goda och det är roligt med variation. Jag tycker det är lätt hänt att jag bakar samma bröd hela tiden fastän det finns så otroligt många recept som låter spännande när jag läser dem.



Rågbröd (9 stycken)

100 gram smält smör
1 liter vatten eller mjölk
100 gram jäst
4 tsk salt
4 msk sirap
14 dl (885 gram) rågmjöl
12 dl (735 gram) vetemjöl

Smält smöret och häll i vätskan. Låt den bli 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Sätt i saltet och sirapen. Häll över vätskan och blanda om.
Tillsätt mjölet och knåda 4-5 minuter.

Låt jäsa 30 minuter. Baka ut bröden och låt dem jäsa  30 minuter till på plåtarna. Nagga bröden. Grädda i 200 grader  ca 15 minuter.

Degen jäser på varm plats

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar