söndag 15 september 2013

Äppelmos och hårvård

Vi har inga egna äpplen, inte ett endaste äppelträd fanns på gården när vi flyttade in. Vi har planterat ett antal träd men det tar väl ännu några år innan de dignar av frukt.

I äppelbristens tider är det tur att syster har extra äpplen på sina träd och dessutom har jag och en grannfru idkat utbyte. Jag har fått äpplen och hon har plockat röda vinbär från våra buskar.

Jag gjorde äppelmos igår på enklast möjliga sätt.

Äppelmos
Dela äpplena i fyra bitar och lägg dem i en kastrull med lite vatten
Koka i 15-20 minuter
Pressa äpplena i handvevad mos maskin (som säkert heter någonting annat på riktigt)
Tillsätt socker och kanel enligt smak och tycke
Lägg upp på burkar och frys in


Perfekt mojäng för att mosa och puréa frukt och bär


Lördagskvällen gick i hårets tecken. Thomas färgade mitt hår och jag klippte hans, det är kärlek det och roligt hade vi. Thomas har färgat mitt hår ganska många gånger och hittills har vi tyckt att färgen som vi blandar blivit för klumpig. Vi använder växtfärg. Igår gjorde vi blandningen rejält mindre klumpig och det var mycket bättre att lägga ut i håret, med en målarpensel faktiskt. Färgen ska vara i håret 1-2 timmar. Efter ca 10 minuter märkte vi effekterna av den lösare blandningen. Det rann färgränder nerför pannan och halsen på mej. Det är irriterande att ha färg rinnande i ansiktet samtidigt som man försöker klippa någons hår. Barnen torkade mej mellan varven. Efter en timme gav jag upp och duschade bort smörjan och resultatet blev helt ok. Thomas frisyr blev på hälft igår så den fortsätter jag med idag. Så skoj kan man ha en lördagskväll.

1 kommentar:

  1. Fniss, det låter som världens bästa lördagsmys! :) Och Tomas hjältemodiga insats kan sannerligen tjäna som gott exempel för makar som gör frissasysslor endast under "jag-gör-det-själv-då!"-hot... ;)
    /A-M

    SvaraRadera