torsdag 23 maj 2013

Sädesboden

Nu är utsidan på sädesboden fixad för i år.Vi har rödmyllat stockarna och också rödmyllat knutbräderna som var vita förut. Dörrarna har fått en strykning med linoljefärg och gångjärnen som varit grönmålade har blivit svarta.
I ett senare skede ska dubbeldörrarna rätas upp och taket tvättas och eventuellt målas men det blir ett annat år.

Insidan ska jag ta mej an så småningom. Däri råder kaos. När vi flyttade slängdes en massa, massa saker in i boden och nu är det dags för projekt röjning.

Annars hade jag tänkt så ringblommor i dag. Jag krattade och drog upp fina linjer där fröna skulle puttas ner. Jag gick in för att ta ett glas vatten och när jag kom ut hade planteringslådan förvandlats till en sprättlåda. Jag får så mina frön när hönorna gått och sova alternativt när Thomas är med och kan sjasa bort damerna tills duken är på plats.


4 kommentarer:

 1. Så fina bilder du lagt upp på huset och sädesboden! Jag som inte kan mycket om hönor tycker det är ganska lustigt att de är så närgångna, men förstår nog att det kan vara svårt att få nåt gjort i trädgården med deras sällskap.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Hönornas sociala behov var faktiskt en överraskning för oss också, mest kul är det i alla fall.

   Radera
 2. Men ååååh! Nog måste väl hönipöni få ha en sprättlåda! :) Snygg bild på huset!
  /A-M

  SvaraRadera
  Svar
  1. De har jätte många sprättställen i alla fall, vid trappan, på flera ställen i syrenhäcken osv - de förser sig de små damerna.

   Radera