onsdag 8 maj 2013

Fasadmålning

I dagarna två har pappa och jag målat fasaden på Signes hus. Här kan ni läsa så här: Petras pappa har målat Signes hus. Petra har målat en kortvägg, men inte högst upp eftersom hon får "fallkänslor" i magen på höga höjder och kan då inte fokusera på att måla utan endast fokusera på att inte falla ner.

Thomas gör också en målinsats just precis nu. Han målar högst upp på kortsidan mot vattnet. Det är jätte högt upp eftersom vi har källaren under den delen av huset och vi (Thomas och jag) tycker att om någon ska dimpa ner under målningsprojektets gång så ska det vara jag eller Thomas och eftersom jag då får fallkänslor...

Efter att det är målat varvet runt ska vi måla de ribbor som ska spikar fast mellan alla bräder eller plankor eller vad det som vi nu har på fasaden heter. Det är prick, precis 300 ribbor som ska målas, kiva, kiva, men bra blir det.Här förlustar Thomas sig just nu
Huset blir alltså falurött. Utskiften blir också röda och knutarna likaså. Fönstren ska skrapas och målas gröna, samma färg som vi har på ytterdörren.

Jag har funderat hit och dit gällande färgval. Länge var jag inne på att ha vita fönster, utskift och knutar men nu blir det inte så. Jag tycker väldigt mycket om färgen grön och jag tror det blir bra så här som jag tänker, hoppas det åtminstone.


5 kommentarer:

 1. Tjusigt tjusigt! Det blir jättebra det där!!! /Nina

  SvaraRadera
 2. Det blir superbra och PRAKTISKT!! :D Och oj, vad huset ändrar karaktär när det blir rött i stället för gult!
  /A-M

  SvaraRadera
 3. Fantastiskt fint blir det!

  SvaraRadera
 4. Vad fint det blir! Bor också i ett gult hus som jag hellre hade målat falurött men maken vill verkligen behålla den gula färgen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Jo, vi är nöjda med vårt beslut att måla rött, även om den gula färgen var fin. Vi tycker att det röda kändes mera traditionellt och så tycker vi att gårdsmiljön blir mera som en helhet om alla byggnader har samma färg. Vårt uthus, sädesbod och vedlider är röda de också.

   Radera