lördag 26 maj 2012

Lycka kommer i många skepnader

I dag kom lyckan i form av en grävmaskin!
Thomas har lånat en grävmaskin av en kompis. Maskinen kom igår, samtidigt som vi var i Närpes och hämtade våra nya familjemedlemmar: fem hönor och en tupp. Thomas har inte kört grävmaskin förr men han fick en två minuters lektion via telefon och med inställningen "hur svårt kan det va´?" gick det super! Efter första provgrävningen var omdömet klart: en sån här borde alla få ha!
På ett par timmar grävde Thomas raskt diken för dräneringsrören som måste ligga under golvet i vår källare, alltså inte under själva golvet utan lägre ner än golvet.
Under tiden Thomas satt i maskinen och utförde magi med spakarna och skopan så släpade jag och mamma träd och ris. Våra armar är sönderrivna av pickande hallongrenar och stickiga grankvistar men oj vad bra det blir.

Pappa har gjort snickeriarbeten inomhus och sågat ner mera träd och sly med motorsåg. Jag känner ett akut behov av att lära mej använda en motorsåg men när jag föreslog detta blev svaret tvärt nej av resten av familjen; skumt, skumt.

Utan mamma och pappa skulle det här gå så otroligt mycket långsammare.

Sedan var det då hönsen. Hjälpsamma Malin har agerat hönsförmedlare och igår fick vi äntligen hämta hem våra nya familjemdlemmar. Fem bruna värphönor och en vit tupp. De har alla överlevt första natten och tuppen verkar ha hittat sin plats som leader of the pack. Han står i matkoppen och äter och låter däremellan som en tupp förväntas låta - det är så otroligt roligt! Flickorna har döpt dem till Pelle, Maja, Kerstin, Linda, Sally och Lisa.
På eftermiddagen släpade vi våra trötta kroppar till syster yster och Micke som bjöd på hemgrillade hamburgare och glass. Släpade hem våra trötta kroppar som nu dessutom var alldeles matta av all god mat vi blivit bjudna på. Soffläge för mej och traktordäckbyte för Thomas .... och så lite bastu.

Petra

1 kommentar:

  1. Jag får inte heller använda motorsåg... Men vad härligt ni har det! Gissar att hönstjatet når nya dimensioner på måndag...
    /A-M

    SvaraRadera