lördag 22 december 2012

Jul i Signes hus

Vi firar vår första jul i Signes hus och vår första jul som fem personers familj. De senaste veckorna har vi närmat oss julen på det allra lugnaste sätt. Thomas är pappaledig och de enda utflykter som gjorts är några turer till affären för att fylla på kylskåpet.

Ebba.


Barnen har valt julgran - den är jätte, jätte stor och pyntad enligt principen "ju mera vi hänger upp - desto bättre!".


En alldeles fantastisk fördel med att bo vid en strand är att man kan skapa sin egen skrinnsko bana. Thomas och barnen har skrinnat i flera omgångar - lyx!


en gammal trälåda  som bänk
I början av veckan visade jag en bild på två lyktstolpar åt pappa. Bilden finns i den bok Strömsö-gänget gav ut för några år sedan. Jag sa att de här skulle jag vilja ha. Två dagar senare ringer pappa och meddelar att nu är de rödmyllade och klara, bara att hämta. Det slutade med att han och mamma lånade systers bilsläp och kom ut med dem till oss. Visst är de fina!  I sommar byter jag ut lyktorna mot blommor.


På tal om sommar - vi planerar att bygga en bastu nere vid stranden - den här utsikten kommer vi att ha från gillestugan.


Julen kommer vi att fira hos mamma och pappa med syster och hennes familj. Mat, mys, tomte och godis står på programmet. God jul alla!
Petra

fredag 14 december 2012

En Ebba

I dag, för en vecka sedan, blev jag och Thomas föräldrar till en flicka. Vi har varit hemma några dagar och lever och andas i Ebbas takt; sover och dricker mjölk, är trötta och upplösta i atomer av lycka.